Rólam

Néhány mondtad rólam

Rólam

A fotózás mint egy szerelem az életem része. Kitölti a napjaimat akkor is, amikor épp nem dolgozom. Mivel hobbyként indult, a művészeteket vettem első sorban célba. Egy olyan önkifejezési formát kerestem, ahol vizuális látásmódom fejlődni tudott.

Amikor éreztem, hogy több ez már mint hobby, inkább szenvedély, kerestem olyan embereket a környezetemben akik szintén hasonlóan gondolkodnak a fotózásról. A Soproni Fotóklub hamarosan egy második otthon lett számomra, ahol egyre többet számítottak a munkámra, és a klubtársak bizalmát élvezve vezető pozícióba kerültem. Lehetőségem nyilt nem csak a saját, de mások szenvedélyét is segíteni a sok kiállításon pályázaton képzésen és programon keresztül amit a klubbal végzünk évről évre.

Csiger - The Art of phothography

Az elmúlt több, mint tíz évben az alkalmazott fotográfia legtöbb ágát kipróbáltam, de legjobban talán az esküvő fotózás az, amihez minden korábban megtanult ágazatba szükségem van. Ez az, ami a legjobban igénybe veszi az ember technikai, fizikai és mentális képzettségét is. Egy olyan folyamatosan változó ága ez a fotográfiának, ahol minden egyes nap valakinek az élete nagy napja és nincs fontossági sorrend. Minden egyes pillanat és minden egyes szerelmes pár ugyanolyan prioritást élvez, ugyanolyan fontos. Úgy érzem ebben teljesül ki az a több mint tizenkét év, amióta az esküvő fotózást csinálom.

Évről évre változnak a trendek, a színek a divatok a hóbortok, de egy dolog állandó amit én a munkám során vezérfonalként vezetek magam előtt. Ez pedig az érzelemgazdag, meghitt pillanat! Ez sosem fog kimenni a divatból. Az egyetlen olyan dolog, ami sosem lesz kínos egy régi fotón az az őszinte emberi érzelem. Talán pont ezért alakult úgy, hogy nálam mindig az ember van a központban, legyen az a fotó művészi céllal készített alkotás, egy megbízásból készült portré vagy éppen egy esküvői fotó.

Az álmom az volt, mikor egy zárt ablak nélküli irodában ültem, hogy egyszer olyan munkám legyen amit szeretek, amit nem érzek munkának. Sok munkával és kitartással ez az álom több mint tíz éve megvalósult. Most már az az álmom, hogy képeimmel mások álmát váltsam valóra, hogy maradandó örök emléket állítsak egy egy fontos eseménynek, pillanatnak. Az érzelmeket pillanatokat fénnyel vessem papírra és zárjam örökre keretbe, ami majd ott lehet mindeki falán.

ISMERJÜK MEG EGYMÁST

Lépj velem Kapcsolatba